16:00

Hedens IF

Referat: OAFF - Hedens IF

Ohtana/Aapua och Heden delar poängen när man spelar 1-1 (0-0) på Skolvallen.
Första halvlek inleds med ett litet spelövertag för Heden där OAFF allt längre in i halvleken jämnar ut spelet. Under första halvtimmen skapas inga direkta målchanser. I den 34:e minuten är Heden nära att ta ledningen när Adam nickskarvar en Heden-hörna över Kotten men turligt för oss i ribban och ut. I 40:e minuten tar Joel Hiltunen sig fram på högerkanten - inlägget når Adam som nickar men via ett försvarsben till målvakten. Johannes Pekkari har också ett par lägen där han är på väg att ta sig igenom men Hedens försvar håller honom stången. Vi går till paus med 0-0 vilket är ett rättvist resultat i en spelmässigt chansfattig första halvlek där Heden haft ett litet spelövertag.

Andra halvlek är två minuter gammal när vi slarvar i försvaret, får inte bort bollen framför eget mål, Martin Kangas och Kotten kolliderar och Hedens Sebastian Hellström kan slå in bollen i det tomma målet till 0-1. I den 54:e minuten slår Adam Zingmark en fin boll till en löpande Borri som fri med målvakten skjuter hårt och lågt men målisen gör en utmärkt fotparad. Fyra minuter senare kommer John Kalla i ett patenterat upplopp och inspelet avslutas av David Pekkari men tyvärr utanför stolpen. Några minuter senare slår Magnus Jatko en frispark som passerar en mängd fötter men Heden får bort bollen. I den 62:a minuten kommer så den rättvisa kvitteringen när Micke Krekula slår en långboll som Borri är först på och ensam med målisen skjuter han strenhårt in bollen till 1-1. I den 70:e minuten sticker Heden upp och skapar en målchans efter en hörna. Kvarten innan slut sprintar John Kalla förbi på kanten och inspelet går precis förbi Adam Zingmark. Minuten senare frispelas Borri av Danne Mäki och målisen gör en fantastisk enhandsräddning. OAFF:s sista läge får Magnus Krekula vars skott går rakt på målisen. Sista tio tröttnar OAFF och Heden jämnar ut spelet dock utan att skapa några målchanser utan matchen slutar 1-1.

Sett över två halvlekar borde OAFF vunnit matchen då laget skapar flera riktigt vassa målchanser i andra halvlek. Frågan är om inte andra halvlek är årets bästa 45 minuter av OAFF om man glömmer fadäsen vid 0-1 målet. Första halvlek är inte dålig från OA:s sida men det kändes som att vi inte brann för uppgiften i första - i andra brinner hela laget och Heden har fullt sjå i att försvara sig. I ett jämnt och bra hemmalag går dom extra plussen till Magnus Jatko och Mikael Krekula i backlinjen, till vesselsnabbe John Kalla på mittfältet och till matchens bäste forward Johannes Pekkari som med lite tur kunnat göra ytterligatre ett par mål. Heden hade en utmärkt målvakt i Björn Enbom som räddade laget från förlust. Rickard Häggståhl i backlinjen samt Björn Blombäck offensivt var dom som i övrigt utmärkte sig. Domare Keijo Hyvärinen har en toleransnivå som kanske är väl så hög för div III. Nivån passade bra i första halvlek men i takt med att tröttheten kom steg irritationen hos spelarna, men domarinsatsen är utan tvekan godkänd!